Alles wat je nodig hebt voor een wandeltocht

Alles wat je nodig hebt voor een wandeltocht

Alles wat je nodig hebt voor een wandeltocht

Het is belangrijk om voordat je een wandeltocht gaat beginnen eerst te beslissen wat je allemaal mee gaat nemen. Maar wat is nu belangrijk, en wat is overbodig? In deze tekst kun je tips vinden over wat handig is om mee te nemen als je gaat wandelen en kun je wat meer lezen over de survivalkit.

Waar en hoelang ga je wandelen?

Als eerste is het heel belangrijk om te weten waar je gaat wandelen, dat kan overal zijn zoals op een vlak pad, op een steenachtig pad of zelfs in de bergen. Als je gewoon een kleine tocht van 5 tot 10 kilometer gaat lopen, is een grote rugzak met veel spullen niet nodig natuurlijk. Maar als je een wat langere tocht gaat lopen of bijvoorbeeld een huttentocht is het toch wel heel handig als je genoeg eten, drinken en een survivalkit bij je hebt. In de volgende alinea kun je meer lezen over wat de survivalkit precies inhoudt. Zorg er altijd voor dat je goede schoenen bij je hebt. Een belangrijke tip is ga vooral nooit een lange tocht lopen als je je schoenen nog niet goed ingelopen hebt, omdat je dan blaren zal gaan krijgen. Neem altijd een kaart mee om te kijken waar je bent en waar je heen moet. En vergeet natuurlijk nooit je telefoon, want stel dat je verdwaalt is het erg handig om contact op te kunnen nemen met mensen die je kunnen helpen.

Wat houdt een survivalkit precies in?

Een survivalkit bevat handige tools die je nodig hebt om in leven te blijven tijdens een noodsituatie. Waar moet je op letten bij het kopen van een survivalkit? Ten eerste moet je er altijd op letten dat de survivalkit waterdicht is. Het is heel belangrijk dat je tijdens je wandeltocht warm blijft, dus zorg ervoor dat je in je kit middelen hebt die voor warmte zorgen zoals lucifers, handenwarmers etc. Daarnaast moet je natuurlijk spullen bij je hebben voor gezondheid en eerste hulp. Denk daarbij aan pleisters, pijnstillers, EHBO-instructies etc. Een mens kan niet leven zonder eten en drinken, dus waterzuiveringstabletten, drinkfles, aluminium folie etc. kun je ook niet missen. En dan als laatste is het handig dat je een kompas, een fluit om signalen af te geven en natuurlijk een handleiding van de survivalkit bij je hebt.

Hopelijk heb je nu voldoende tips gekregen om een leuke wandeltocht te beginnen!

Reageren is niet mogelijk.