De leukste wandelplekken

De leukste wandelplekken

Wandelen? Dat doe je hier!

Fan van wandelvakanties in tegenstelling tot een lekker vakantie op het strand of gewoon een wandelfanaat? Dan is dit een tekst voor jou. Ik bespreek hier een paar van de beste wandelplekken in Nederland, zodat de keuze snel gemaakt is.

We beginnen de wandeling in het uiterste zuiden, namelijk het Limburgse heuvelland. Dit is een van de mooiste wandelgebieden van Nederland en tijdens het wandelen kun je hier ook nog eens volop genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft. Neem nu bijvoorbeeld het Geuldal, dat is uitgeroepen tot een van de twee mooiste landschappen in Nederland. Waan je een weg door de gekronkelde beken, grote graslanden en boomgaarden en proef de echte Limburgse sfeer.

Het Drentsche Aa is ook een van de mooiste landschappen. Hier bevindt zich de enige beek in ons land die nog precies zo loopt als duizenden jaren geleden en zijn er een groot aantal bijzonder planten en dieren te vinden. Een mooie wandeling naar de grafheuvels, hunebedden of galgenbergen is hier zeker aan te raden.

We lopen door naar Gelderland om daar De Veluwezoom en de Hoge Veluwe te bekijken. De Veluwezoom beslaat ruim 5.000 hectare en is een groot aaneengesloten natuurgebied. Het wemelt hier van de mooie uitzichten bestaand uit bossen en heidevelden. Sommige bezoekers zeggen ook wel dat het er sprookjesachtig uitziet. De Hoge Veluwe was een bebost gebied, totdat door menselijk toedoen heide en stuifzanden zijn ontstaan. Nu is het dus wel ideaal voor een mooie wandeling. Denk er wel aan dat de Hoge Veluwe een nationaal park is en een entreebewijs vereist is.

Als ik dan een opsomming maak van mooie gebieden, kan ik de Waddeneilanden eigenlijk niet vergeten. Met de mooie duinen en zandstranden is dit een plek om echt even tot rust te komen. De natuur is op alle Waddeneilanden even mooi en vol, dus neem lekker een boottochtje langs alle eilanden en geniet van dat vakantiegevoel.

De Loonse en Drunense Duien zijn nu aan de beurt. Deze gebieden worden ook nog wel de Brabantste Sahara genoemd, omdat hier nog uitgestrekte delen van stuifzandgebieden te vinden zijn. Er is hier een mooie variatie van flora en fauna te vinden en voor wandelaars is deze route toch wel een uitdaging. Je mag hier als wandelaar ook de hond aangelijnd meenemen om de ervaring samen te delen.

Dan neem ik als laatste de Weerribben in Overijssel nog onder de loep. Dit is één van de belangrijkste moerasgebieden in Europa. Alles is door mensenhanden gemaakt, maar de natuur is hier toch het mooist van allemaal. Het is een plek voor een fantastische wandeling, fietstocht of boottocht.

Reageren is niet mogelijk.